Uptrends wordt onderdeel van de ITRS Group

We hebben belangrijk nieuws te melden: Uptrends wordt onderdeel van de ITRS Group, die 100% van ons bedrijf heeft overgenomen.

ITRS Group bestaat sinds 1997 en is een marktleider in real-time monitoring en analytics voor onder andere de financiële markt. Ze bieden hun klanten totaaloplossingen voor het realiseren en monitoren van bedrijfskritisch opererende software/hardware systemen. ITRS Group heeft hun hoofdkantoor in Londen en heeft daarnaast kantoren in New York, Tulsa, Göteborg, Stockholm, Hong Kong, Singapore, Manilla, Malaga en Edinburgh. Ze hebben momenteel zo’n 230 medewerkers in dienst.

Wat verandert er voor mij?

Niets, Uptrends blijft een zelfstandig merk. We blijven op alle vlakken aan onze eigen productlijn werken, en wij zullen leiding blijven geven aan Uptrends als bedrijf. We zullen met z’n allen blijven focussen op het ontwikkelen van onze producten voor u.

Doordat we onderdeel worden van de ITRS Group kunnen we meeliften op een bredere markt en grotere schaal, krijgen we meer kennis aan boord en krijgen we toegang tot een bredere set producten. ITRS ontwikkelt onder andere een tool voor online (server-)capaciteitsplanning die machine learning gebruikt om capaciteitsproblemen te voorspellen. Ze werken ook aan een grote data storage en analytics engine, en draaien daarnaast hun eigen netwerkmonitoringproduct OP5 (gebaseerd op Nagios) en een APM product. Ze zitten dus echt in onze tak van sport, maar zien het Uptrends product als een belangrijke aanvulling op wat zij al doen. Uptrends vult namelijk precies in wat ze zelf nog niet op de markt hebben.

Guy Warren, CEO van ITRS, zei: “Met een gecombineerde ervaring van bijna vier decennia heeft Uptrends een enorme kracht op gebied van synthetische en real user monitoring, terwijl ITRS tot dienst staat voor de meest veeleisende behoeften van enterpriseklanten. Deze acquisitie creëert de gelegenheid om expertise en aanbod te benutten ten behoeve van onze klanten. ITRS en Uptrends zullen zich onafhankelijk van elkaar blijven richten op hun respectievelijke kernmarkten en tegelijkertijd waarde toevoegen aan klanten op gebieden als capaciteitsplanning, netwerk monitoring, loganalyse en big data opslag en analytics. Dit stelt ons in staat om onze investering in R&D in een grotere markt en klantenkring te benutten.”

Niels Brinkman, CEO van Uptrends, voegt toe, “We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de ITRS-familie en zien dit als een logische volgende stap om de groei van Uptrends voort te zetten.”