De nieuwe Ping Tool! Ping vanuit meerdere locaties tegelijkertijd.

Ping is een netwerk tool. De tool zoekt een gegeven adres op via een netwerk om te controleren of het ene apparaat met een andere apparaat in het netwerk kan communiceren. De tool rapporteert vervolgens de kwaliteit van de verbinding op basis van gegevensverlies en reactietijd.

Uptrends’ nieuwe Ping Tool voert pingtests uit vanuit meerdere locaties wereldwijd – tegelijkertijd. U kunt direct gelokaliseerde downtime en latency problemen over de hele wereld inzien met behulp van één eenvoudige tool. We gaan zo verder in op de details van de gratis Ping Testtool. Als u alles al weet over ping en traceroutes, bekijk dan de details van onze nieuwe tool terwijl wij de basis van een ping test en traceroute verder doornemen.

Wat is een pingtest?

Misschien heb je iemand horen zeggen, “Heb je geprobeerd de server te pingen?” of iets dergelijks. Je vraagt je misschien af wat de supportmedewerker bedoelde met “ping de server”? Een pingtest is een test die iedereen kan uitvoeren met de Command Prompt in Windows of een Terminal app op een Mac.

Een pingtest controleert of een apparaat via het netwerk bereikbaar is. U kunt apparaten in uw privé-netwerk controleren of apparaten op openbare netwerken testen. Ping is een zeer eenvoudige test maar als het gaat om netwerkproblemen, zoals beschikbaarheid en latentie, is dit de eerste stap om het probleem te begrijpen en op te lossen. Lees meer over de ping network utility.

Wat gebeurt er tijdens een pingtest?

 1. Als u een URL gebruikt in plaats van een IP-adres, haalt de pingtest het IP-adres op uit het DNS (Domain Name System).
 2. De pingtest genereert een verzoek genaamd een ICMP (Internet Control Message Protocol) echo die gegevens bevat.
 3. De pingtest stuurt drie verzoeken en wacht op een antwoord.
 4. De tool berekent de tijd die nodig is om het antwoord te krijgen.

 
Ping test resultaten
 

Wat gebeurt er als een pingtest mislukt?

De test kan mislukken op enkele of alle verzonden verzoeken. Als de test mislukt, kunt u een van de volgende berichten krijgen.

 • Unknown host: Het IP-adres bestaat niet, of de DNS kan de URL niet resolven naar een IP-adres.
 • TTL (time to live) expired in transit. De toegewezen tijd om de host te bereiken is verlopen voordat de bestemming is bereikt.
 • Request timed out. De host heeft niet gereageerd.
 • Destination host unreachable. De host is niet bereikbaar omdat hij offline is of er is geen route naar de host vanaf de client.
 • Transmit failed, error code #. Meestal vanwege een configuratiefout met de client of netwerk.

In sommige gevallen kan een traceroute u helpen het probleem te vinden.

Uitvoeren van een traceroute

Een ander handig Command Prompt hulpmiddel voor het oplossen van netwerkproblemen is een traceroute. Een traceroute legt vast welke servers de aanvraag doorheen gaat (genaamd “hop”) en stuurt een lijst terug. Een tweede test kan u een heel ander pad naar het adres geven. Leer meer over traceroute.

Wat is er mis met het uitvoeren van handmatige tests vanaf uw computer?

Zoals wij eerder beschreven, een pingtest is een goede plek om te beginnen als u verbindingsproblemen hebt, maar het uitvoeren van tests vanaf uw computer bewijst alleen of de host wel of niet bereikbaar is. Een test vanaf uw computer kan niet aantonen dat iemand anders wel verbinding kan maken. Wanneer het netwerk het World Wide Web is, wordt netwerkverbinding al snel ingewikkeld.

Door problemen met internetbackbones en DNS-lookups hebben sommige of misschien wel al uw gebruikers mogelijk geen toegang tot uw website of API. Het testen vanuit locaties waar uw gebruikers zich bevinden kan de verbindingsproblemen aantonen die u anders met handmatige tests zou missen. Dat is waar Uptrends’ nieuwe gratis Ping Testtool in het spel komt.

Introductie van Uptrends’ gratis Ping Testtool

Ping en traceroute zijn twee van de meest gebruikte netwerk tools. Zoals eerder genoemd, wanneer u iemand van support vertelt dat een server of printer niet bereikbaar is, dan is de eerste vraag meestal: “Kunnen we het pingen?”. Kortom, is de host te vinden op het netwerk?

U kunt een apparaat opzoeken en de verbindingen controleren, herstarten of een apparaat op een privénetwerk inschakelen. Echter, als het gaat om de toegang tot iets via het Internet is het niet zo eenvoudig. U kunt het apparaat niet fysiek opsporen om het te controleren en hoewel uw computer een host kan pingen, betekent dit niet dat anderen op het netwerk dat ook kunnen.

Weten of uw website of API wereldwijd of regionaal beschikbaar is nu een stuk makkelijker geworden. Uptrends nieuwste gratis tool pingt uw URL of IP adres vanuit maar liefst 45 verschillende controlestations tegelijkertijd. Hier is hoe het werkt:
 
Uptrends' gratis Ping Testtool
 

 1. Type in een URL zoals uptrends.com of gebruik een IP-adres. Voor alleen IPv6-sites kunt u alleen het IP-adres gebruiken.
 2. Kies om het globaal te controleren of kies een regio.
 3. Klik op Start test en zie de resultaten binnenstromen.

 

 
Elk controlestation begint onmiddellijk met testen door elk drie echoverzoeken te sturen. Als u een URL gebruikt is de eerste stap de DNS-resolutie en dan begint de pingtest. Als alle drie de ICMP-echo-verzoeken klaar zijn, geeft de tool de resultaten weer in de volgorde waarin de tests zijn uitgevoerd. Succesvolle tests verschijnen in groene tegels en mislukte tests verschijnen rood.

#PROTIP
Een mislukte test is niet per sé te wijten aan onbeschikbaarheid; elk apparaat heeft de keuze om ICMP-echo-verzoeken te negeren. Een drukke server kan bijvoorbeeld besluiten om de verwerkingstijd niet te verwaarlozen voor een pingtest.

De eerste keer dat we de test uitvoerden met Google’s homepage faalden drie locaties. Bij een tweede test slaagden alle locaties echter wel.

Elke geslaagde test toont u de responstijden voor elke ping. Een responstijd van één milliseconde of minder kunt u als een goed resultaat beschouwen. Meerdere langzame reacties van specifieke locaties kunnen erop wijzen dat netwerklatentie een probleem is voor gebruikers op die locaties.

U ontvangt ook traceroute-informatie

Als u over een venster hovert met uw muis worden de resultaten van uw traceroute getoond. Afhankelijk van de locatie van zowel de host als het controlestation, kan uw traceroute uit een lange lijst van hops bestaan. Bovenstaande testresultaten vanuit Hamburg heeft een fout gegenereerd. Echter, ons controlestation is twee van de drie keer verbonden met de server, dus we hebben wel een complete traceroute. Als de tool de host niet kon vinden op de opgegeven URL of IP adres, ontvangt u geen traceroute.

Uptrends' gratis Ping Testtool geeft traceroute-informatie weer

Test uw ping en traceroute gratis, snel en uitgebreid

U kunt doorgaan met het uitvoeren van ping- en traceroute testen vanuit Command Prompt. Als de host echter internet-facing is, kan Uptrends’ gratis pingtesttool u een beter beeld geven van de huidige beschikbaarheid van uw host. Voeg een URL of IP-adres toe en ontvang de benodigde ping- en traceroute resultaten in enkele seconden.

Of nog beter: automatiseer uw tests. Ping is slechts één soort controle die u met Uptrends kunt uitvoeren. U kunt de beschikbaarheid, prestatie en functionaliteit van uw websites, webapplicaties, API’s en servers bekijken met Uptrends. Bekijk hier alle synthetische monitoringsopties van Uptrends.

Met behulp van Persoonlijke Controlestations en Infra kunt u Uptrends ook achter uw firewall plaatsen. Probeer onze vele gratis tools of meld aan voor een gratis 30-dagen proefversie. U hebt geen creditcard nodig. Begin vandaag nog met het testen van uw websites, servers en API’s.