Post-pandemisch website monitoring: waar u op moet letten

Het huidige wereldwijde commerciële landschap vereist dat bedrijven beschikken over essentiële realtime data over hoe efficiënt hun netwerken functioneren. Dit geldt met name voor ondernemingen die zich bezighouden met e-commerce, waar een duidelijk inzicht in de eindgebruikerservaring hen in staat stelt te concurreren op een steeds drukker wordende markt. Dit geldt voor de grootste internationale organisaties tot en met lokaal gevestigde start-ups.

Alsof het zakelijke speelveld niet competitief genoeg was, dwongen historische verstoringen veroorzaakt door de wereldwijde pandemie bedrijven om opnieuw te evalueren hoe ze hun zakelijke activiteiten uitvoeren om aan de verwachtingen van de klant te voldoen of deze te overtreffen. De impact is zo diep dat het een significante verschuiving in de richting van de wereldhandel veroorzaakte, namelijk de migratie van het personeel naar thuiskantoren.

De verhuizing van kantoorgebouwen in stadscentra naar gezellige huiskamerkantoren biedt het potentieel voor een stroomversnelling van operationele beveiligingsgaten die bijdragen aan substantiële netwerkdowntime. Denk aan de gevolgen van verloren data, inkomsten en ontevreden gebruikers, om er maar een paar te noemen. Zolang uw personeel op afstand blijft werken, wordt het belang van website monitoring nog essentiëler. Hier leest u waarom.

Voldoen aan de eisen van de hybride werkplek

De nieuwe thuiswerkeconomie heeft zijn voor- en nadelen. Volgens het Pew Research Center heeft 71% van de werkende volwassenen een baan die ze in staat stelt om ten minste een deel van de week thuis te werken, 87% daarvan zegt over de technologie en apparatuur te beschikken om vanuit huis te werken en 80% zegt de projectdeadlines te halen.

Dat is geweldig nieuws, maar de IT-netwerkuitdagingen van een gedistribueerd personeelsbestand kunnen ontmoedigend zijn met veel potentiële belemmeringen onderweg. Werknemers zijn verspreid over verschillende steden en zelfs verschillende landen, waardoor de kans op en gevolgen van downtime nog aannemelijker en duurder worden. Als u bedenkt dat de gemiddelde kosten van IT-downtime $ 5.600 per minuut bedragen, wordt het glashelder waarom website downtime op alle mogelijke manieren moet worden geminimaliseerd.

Net zo belangrijk is dat er evengoed op IT-personeel, dat ook op afstand werkt, wordt gerekend om unieke uitdagingen het hoofd te bieden:

  • Meer ondersteuningsverzoeken van werknemers die op wijdverspreide locaties werken.
  • Ze moeten nog steeds zowel routinematige als niet-routinematige problemen met netwerkonderhoud oplossen.
  • IT-medewerkers kampen ook met hun eigen uitdagingen bij het thuiswerken.

Wanneer medewerkers vanuit een centrale locatie werken, hebben IT-managers betere controle over de beveiliging. Met werknemers die vanuit huis werken kan uw website vatbaarder worden voor cyberaanvallen, malware en andere risico’s die voortvloeien uit onbeveiligde thuisnetwerken.

Omdat er elke dag nieuwe risico’s ontstaan, vereist het dichten van deze gaten toegang tot een volledige set tools voor website monitoring die u kunt gebruiken om verloren inkomsten te beperken en het voor uw externe medewerkers gemakkelijker te maken om een concurrentievoordeel te behalen. Hier zijn een paar ideeën:

  • Stel dienstperiodes in om medewerkers alleen te waarschuwen wanneer ze dienst hebben en aan het werk zijn.
  • Maak gebruik van integratiefuncties waarmee escalatieniveau-alerts mogelijk zijn binnen externe apps, zoals Slack, Microsoft Teams en andere samenwerkingsplatforms.
  • Stuur niet alleen een alert. Pas de definitie aan om aan te geven hoe een alert wordt verstuurd en aan wie.

Gebruik synthetics om blinde vlekken te elimineren voordat ze problemen worden

Met personeel dat op afstand werkt en verspreid is over verschillende staten, regio’s of landen, leiden grotere complexiteit en grotere hoeveelheden data tot een grotere kans op blinde vlekken in de automatisering.

Synthetic Monitoring kan downtime en trage laadtijden beperken die grote sommen inkomsten kunnen kosten. Door elk aspect van de eindgebruikerservaring in de gaten te houden — breedband, cloud, draadloos, last mile — kunt u performanceproblemen beter detecteren, identificeren, escaleren en oplossen voordat ze leiden tot ontevreden gebruikers.

Laten we het trickle down-effect onder werknemers niet vergeten. Website downtime kan leiden tot een gemiddeld productiviteitsverlies van 23 minuten onder medewerkers.

Met honderden netwerkcontrolestations verspreid over de hele wereld, bent u in een betere positie om een duidelijk beeld te krijgen van de eindgebruikerservaring en problemen op te lossen voordat ze uw winst beïnvloeden.

Kernpunt

Druk op IT-teams om een betrouwbare en consistente ervaring te bieden aan werknemers die in thuiskantoren zijn verspreid, met variërende en vaak instabiele internetverbindingen, is voorlopig het nieuwe normaal.

Het is geen gemakkelijke opgave om de netwerk uptime te handhaven in een postpandemisch ecosysteem, maar met een uitgebreide reeks krachtige tools voor website monitoring, waaronder Real User Monitoring, Synthetics en cloudgebaseerde netwerk monitoring, heeft u een veel betere kans om betrouwbare service te leveren aan uw klanten, waar ze zich ook bevinden. Meer informatie over wat Uptrends te bieden heeft om netwerk downtime voor externe medewerkers tot een minimum te beperken.