Integreer uw favoriete tools met Uptrends’ alerting

Integraties brengen uw favoriete tools samen, waardoor ze nuttiger zijn, eenvoudiger zijn op te nemen in uw bestaande activiteiten, tijd besparen en verwarring voorkomen. Daarom blijft Uptrends meer Integraties toevoegen aan uw alertingopties.

Wat is een Integratie?

Beschouw een integratie als een brug. Met een brug kunt u van het ene ding naar het andere oversteken, meestal twee landmassa’s. Een integratie doet hetzelfde. Met een integratie kunt u het ene stuk software aan het andere koppelen en zo een brug of verbinding vormen. Sommige bruggen hebben eenrichtingverkeer, terwijl bij andere data in beide richtingen kunnen reizen.

Betere workflows, efficiënter, minder verwarring

Bij de introductie van een nieuwe tool is het zo veel beter als u de tool snel kunt opnemen in uw bestaande workflows in plaats van uw workflows aan te moeten passen aan de nieuwe tool.

Stel dat u PagerDuty al gebruikt. Natuurlijk kunt u dan de tijd nemen om in Uptrends dienstperiodes in te stellen; u hebt die informatie echter al in PagerDuty.

Door de Uptrends-naar-PagerDuty-integratie te gebruiken, verstuurt u alertberichten via de gecentraliseerde tool voor incidentmanagement die u al gebruikt, waardoor verwarring vanwege meerdere berichtkanalen wordt voorkomen.

Hoe werken integraties?

Uptrends-integraties communiceren meestal in één richting. Uptrends bevestigt een fout met uw website, applicatie of API en stuurt de melding naar de softwareapplicatie aan de andere kant van de brug. Eenmaal opgelost, stuurt Uptrends nog een bericht over de brug om de andere applicatie te vertellen dat alles in orde is.

Zodra de communicatie de brug over is, registreert de andere applicatie, afhankelijk van het type applicatie, incidenten en/of stuurt meldingen naar de verantwoordelijke partijen.

Uptrends Integraties

Doorgaans vallen de integraties in een van drie categorieën: communicatie, incidentmanagement en automatisering. Sommige tools vallen echter in twee of alle drie de categorieën.

Communicatie

De primaire taak van deze communicatie-integraties is om het bericht over te brengen. Deze meldingen kunnen bedoeld zijn voor individuen, teams of het publiek.

  • Microsoft TeamsDe Teams-integratie plaatst uw alertbericht rechtstreeks in het door u gekozen kanaal. De configuratie begint met het instellen van een connector in een Teams-kanaal. De connector genereert een URL die u gebruikt om de integratie in Uptrends te configureren. Configureer uw Microsoft Teams-integratie.
  • SlackSlack is een communicatietool waarmee groepsberichten en directe berichten binnen de app mogelijk zijn, en u kunt uw alertberichten rechtstreeks in de app ontvangen. Het configureren van uw Slack-integratie vindt volledig plaats in uw Uptrends-account. Volg gewoon de instructies van de integratiewizard. Eenmaal geconfigureerd, ontvangt u uw meldingen op het door u aangewezen kanaal. Configureer uw Slack-integratie.
  • StatusHubStatusHub is een tool die gebruikers inzicht geeft in zaken als storingen op uw website. Een integratie vanuit Uptrends kan uw statuspagina automatisch bijwerken wanneer er fouten optreden op uw site en een ‘alles in orde’-melding geven zodra het probleem is opgelost. U moet de integratie aan beide kanten van de integratie configureren, te beginnen met StatusHub. Configureer uw StatusHub-integratie.
  • StatuspageStatuspage geeft uw gebruikers realtime website-informatie. Berichten van Uptrends werken de status op uw pagina voor u bij, zodat u zich op het huidige probleem kunt blijven concentreren. De configuratie vindt plaats op beide platforms. Configureer uw Statuspage-integratie.

Incidentmanagement

  • AlertOpsAlertOps biedt incident- en automatiseringsdiensten voor het documenteren en verspreiden van alerts. Configureer uw integratie in AlertOps voordat u de integratie in Uptrends configureert. AlertOps heeft een Uptrends-integratietool voor u klaarstaan. Configureer uw AlertOps-integratie.
  • PagerDutyPagerDuty centraliseert uw monitoringalerts voor incident tracking en on-call scheduling. Configuratie vereist dat u een nieuwe Service in uw PagerDuty-account instelt om een integratiekey te krijgen die u nodig hebt bij de configuratie in Uptrends. Configureer uw PagerDuty-integratie.
  • OpsGenieGebruik OpsGenie voor het prioriteren, samenvoegen en toewijzen van acties aan uw Uptrends-alerting. Configureer zoveel OpsGenie-integraties als u wilt. Voor elke integratie hebt u een nieuwe integratiekey van OpsGenie nodig. Configureer uw OpsGenie-integratie.
  • VictorOpsVictorOps is een tool voor incidentmanagement, ontworpen voor DevOps-teams. U schakelt de REST-integratie in uw VictorOps-account in. U gebruikt de URL in uw Uptrends-integratieconfiguratie. Configureer uw VictorOps-integratie.

Automatisering

  • ServiceNowServiceNow is een volledige managementsuite die verder gaat dan incidentmanagement. Configureer ServiceNow met basisauthenticatie zodat Uptrends alerts kan kanaliseren via een specifieke InstanceName. Configureer uw ServiceNow-integratie.
  • ZapierBreng uw alerting naar Zapiers automatiseringsoplossingen. U stelt een ‘When this happens’-actie in Zapier in om een webhook in uw Zapier-account te genereren. U gebruikt de verstrekte URL om in Uptrends een webhook in te stellen. Configureer uw Zapier-integratie.

Aanpasbare integraties

Aangepaste integraties gebruiken Webhooks. Met webhooks kunt u applicaties snel en eenvoudig koppelen, mits ze beide webhooks ondersteunen. Als uw favoriete tool inkomende berichten kan verwerken, kunt u waarschijnlijk Uptrends-alerts naar de tool sturen.

Vergeet niet uw integraties toe te voegen aan uw alertdefinities

De laatste stap bij elke nieuwe integratie is het toevoegen van de integratie aan uw alertdefinities. U kunt zoveel integraties toevoegen als u nodig hebt, en u kunt meerdere integraties aan dezelfde tool toevoegen. U wilt bijvoorbeeld een Slack-integratie instellen die naar een DevOps-kanaal in Slack gaat, maar u wilt ook dat berichten naar een kanaal voor managers gaan. U kunt voor beide kanalen afzonderlijke Slack-integraties maken.

Mogelijk wilt u de meldingsmethoden wijzigen naarmate de fout langer duurt, dus kies maximaal drie escalatieniveaus om er andere teams bij te halen of andere systemen bij te werken.

Serieus? U ziet geen integratie met uw favoriete tool?

We zijn dol op suggesties voor nieuwe integraties. Open gewoon een support ticket met uw verzoek. Ons support team zal de suggestie doorgeven aan onze ontwikkelaars. Ons ontwikkelteam zal de suggestie overwegen. Lees ons beleid bij functieverzoeken, maar hopelijk kan uw suggestie werkelijkheid worden.

Krijg hulp bij uw integraties

Misschien vindt u sommige integraties gemakkelijker dan andere, en met sommige hebt u misschien wat hulp nodig bij het configureren. Onze helden van support staan klaar om te helpen. Open gewoon een support ticket en we kunnen u helpen met uw integratie- en alertingconfiguraties.