Het WebPagetest-alternatief waarnaar u op zoek was

Bent u op zoek naar een WebPagetest-alternatief voor uw periodieke synthetic testen van gebruikerservaringen? Uptrends heeft de gratis tools die u nodig hebt om uw websites te controleren.

We zijn dol op WebPagetest. Hoewel het onlangs is aangekocht en niet langer onafhankelijk is, biedt WebPagetest zijn gratis open-source testservice aan sinds 2008 (bijna net zo lang als Uptrends). De testtool heeft veel webprofessionals geholpen bij het identificeren en oplossen van prestatieproblemen, maar je hebt ook andere opties.

Uptrends’ doel is om het internet een betere plek te maken, en we danken WebPagetest voor hun hulp bij die missie. Uptrends heeft echter ook een reeks gratis tools waarmee u de beschikbaarheid en snelheid van uw website kunt controleren, en nog veel meer.

Website Speed Test en mobiele website speed test

Uptrends’ gratis Website Speed Test laadt uw webpagina in een browser:

 • Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Phantom JS

U kunt desktop- of mobiele snelheden testen en verschillende gebruikersscenario’s simuleren door

 • De schermgrootte aan te passen
 • De bandbreedte te begrenzen
 • Een vooraf geconfigureerd mobiel apparaat te kiezen
 • Te selecteren uit 11 wereldwijd gelegen testlocaties (zie onderstaande afbeelding)

Testinstellingen gratis website speed test tool

De resultaten van uw gratis Webpage Speed Test

Uw responsedata zijn rijk aan informatie.

Algemene informatie

Behalve de instellingsdetails van uw test krijgt u uw

 • Google PageSpeed-score: streef naar een groene score.
 • Totale laadtijd: streef naar minder dan twee seconden.
 • Paginagrootte: kleiner is beter.
 • Aantal requests: elke request komt met verbindingstijden en netwerklatentie, dus vermijd onnodige serverroundtrips.

Algemene informatie website speed test

Prestatieverbeteringen

Samen met uw Google PageSpeed Insights-score haalt Uptrends uw PageSpeed Insights op bij Google. Google geeft heel duidelijke instructies voor het oplossen van prestatiegerelateerde problemen op uw site en prioriteert deze voor u. Als Google de aanbeveling als ‘Hoog’ markeert, leveren uw inspanningen hier enorme rendementen op (zie onderstaande afbeelding).

Aanbevelingen van Google PageSpeed Insight

Request Waterval

Uw request waterval geeft u paginadetails in drie delen. U krijgt een pagina-uitsplitsing, een watervalgrafiek met de voortgang van het laden van uw pagina en uw paginagemiddelden.

Uitsplitsing van paginadetails

Zoals u in onderstaand overzicht ziet, kunt u snel de samenstelling van het object en de verdeling van de paginagrootte beoordelen. Door de uitsplitsing is het eenvoudig om uw prestatiebudget te controleren en eventuele onevenwichtige componenten te corrigeren.

In de grafieken met paginadetails ziet u hoeveelheden en distributie van elementtypen.

Watervalgrafiek

De watervalgrafiek hieronder toont uw timing voor elk opgevraagd pagina-element. U kunt gemakkelijk knelpunten, slecht presterende inhoud (zelfs van derden) en latentieproblemen ontdekken. Als u de grafiek omschakelt naar de Domeingroepen, krijgt u inzicht in de prestaties van elk element op basis van domein.

Watervalgrafiek toont de voortgang van het laden van de pagina.

Paginagemiddelden

Onder aan de watervalgrafiek (zie onderstaande afbeelding) krijgt u een handige opsomming van uw paginaprestaties op basis van uw gemiddelde verbindingssnelheden en wacht- en ontvangsttijden. Bij het controleren van uw prestatiebudget helpen de gemiddelden u het probleem te identificeren wanneer er iets uit de hand loopt.

Prestatiegemiddelden.

Met Website Performance Monitoring kunt u uw paginasnelheidstests automatiseren en performancerapporten in uw inbox ontvangen.

CDN Performance Check tool

De CDN Performance Check tool lijkt veel op de HTTP Response Header Check en geeft inderdaad uw headerinformatie en responstijden. Het verschil is echter dat u gelijktijdig controles uitvoert vanaf maar liefst veertig controlestations. U krijgt een wereldkaart die aangeeft waar uw tests vandaan komen, en bij elke controle krijgt u data bij de response headers.

Gebruik het menu in de rechterbovenhoek om de individuele headerresultaten voor elke test te bekijken of klik op een resultaat om de volledige headerinhoud ervan te bekijken.

CDN Performance Check

 

Gelijktijdige controle van website uptime vanuit meer dan 40 locaties wereldwijd

WebPagetest voert zijn tests uit vanaf één locatie tegelijk, maar dat kan lokale beschikbaarheidsproblemen missen. Uptrends’ gratis Website Uptime Tool test vanuit uw keuze uit alle gratis testlocaties (meer dan 40) of vanuit uw keuze uit zes verschillende wereldwijde regio’s.

Elk controlestation stuurt een request om de inhoud en rapporteert de responstijd. Bij elk succesvol resultaat krijgt u

 • Resolvetijd
 • Verbindingstijd
 • Downloadtijd
 • Totale tijd
 • Totale grootte (zie onderstaande afbeelding)

Controle van Website uptime

Mislukte tests worden rood weergegeven met de reden, zoals ‘TCP-verbinding mislukt’. Als het idee van gelijktijdig of parallel testen u bevalt, is Uptrends’ Gelijktijdige Monitoring wellicht precies wat u nodig hebt.

Andere tools

Uptrends heeft nog een paar andere snelle en gemakkelijke tools die u af en toe nodig kunt hebben.

Tot slot

Kortom, als u op zoek bent naar een WebPagetest-alternatief, bent u bij ons aan het juiste adres. Uptrends heeft de gratis tools om u te helpen bij het controleren van en het oplossen van problemen met uw systemen. Hier geldt het oude cliché ‘voorkomen is beter dan genezen’, dus begin proactief met het monitoren van uw systemen met Uptrends. We hebben synthetic en Real User Monitoring oplossingen om uw digitale gebruikerservaring te beschermen.