Hoe u uptime en websitesnelheid gebruikt voor concurrentievoordeel

Wilt u weten hoe u ervoor kunt zorgen dat uw website, webapplicatie of API u onderscheidt van de concurrentie? Het gaat niet alleen om het bieden van innovatie (niet dat innovatie niet helpt), maar om wat u aanbiedt en dat de beste te maken. Dat wil zeggen, website en API-uptime, performance en functionaliteit zijn van belang. We hebben enkele tips om u hierbij te helpen.

Hoge beschikbaarheid behouden

Het handhaven van hoge beschikbaarheid ligt een beetje voor de hand, maar als uw gebruikers er niet op kunnen vertrouwen dat uw site of service bereikbaar is op het moment dat ze die nodig hebben, zullen ze een alternatief vinden dat ze wel kunnen vertrouwen. U wilt niet zien dat Twitter oplicht met berichten zoals die hieronder.

Schermopname: Tweet- slechte uptime jaagt klant naar concurrentie.

Natuurlijk is het doel altijd 100% uptime, maar 100% is wel een heel verheven doel, zelfs voor de grote spelers zoals Google, Amazon en Microsoft. Volgens Currentlydown.com heeft Facebook bijvoorbeeld vijf uur downtime ondervonden in de eerste negen maanden van 2018. Nu heeft Facebook natuurlijk geen gebrek aan gebruikers, maar downtime is wel een extra aantasting van Facebooks reputatie na de Cambridge Analytica-controverse.

Maar wat is “hoge beschikbaarheid?” Beschikbaarheid is een verhouding tussen ongeplande downtime en de tijd dat een website of service toegankelijk is en, in sommige gevallen, functioneel. Bij welk percentage uptime gesproken kan worden van hoge beschikbaarheid is moeilijk te zeggen. Veel providers streven naar 5-9s (vijf negens), ofwel 99,999% uptime of beter. Op 5-9s kan een site maximaal 5,26 minuten per jaar down zijn. Andere providers stellen een hoge beschikbaarheid op slechts 99,8%, waarmee bijna 18 uur onverwachte downtime per jaar geoorloofd is. Doorgaans omvatten deze berekeningen geen geplande downtime, maar vanuit een klantperspectief is downtime grotendeels downtime.

Incidentele downtime is te vergeven indien correct afgehandeld

Als het erom gaat uw gebruikers tevreden te stellen, maakt alles onder de 100% uptime het al lastig, maar onderzoeken hebben aangetoond dat gebruikers incidentele downtime kunnen vergeven. Uit een onderzoek van Microsoft in samenwerking met Psychster Inc. blijkt dat gebruikers onverwachte downtime accepteren en vergeven wanneer de uitval:

  • Een gevolg is van externe factoren waarop de bedrijven geen greep hebben, zoals de DDoS aanval op Dynamic Network Services in 2016 die Twitter en andere grote diensten zoals Spotify platlegden,
  • Gevolgen heeft voor slechts een deel van de gebruikers,
  • Niet te vaak voorkomt, en
  • Geen opzettelijke uitval is, bijvoorbeeld vanwege onderhoud.

De gevolgen van uitval beperken

Een plan klaar hebben liggen is belangrijk om de schade aan merkperceptie en gebruikerstevredenheid als gevolg van uitval te minimaliseren.

Stap 1. Weet dat uw website of service down is

Hoe komt u erachter dat er uitval is? Hopelijk beschikt u over uptime monitoring. Uptime monitoring controleert uw website of service elke minuut en stuurt u een alert wanneer er een onverwacht resultaat wordt ontvangen en geverifieerd. U kunt achteroverleunen en wachten tot de boze telefoontjes, e-mails en tweets binnenkomen, maar tegen die tijd heeft de uitval uw gebruikers al boos gemaakt en de gebruikersperceptie geschaad.

Stap 2. Laat uw gebruikers weten dat uw team op de hoogte is van het probleem

Door onmiddellijk op de hoogte te zijn van uitval, kunt u klanten laten weten dat u van het probleem weet en aan een oplossing werkt. Veel bedrijven stellen hun klanten via sociale media op de hoogte om een storm van boze vermeldingen te voorkomen. Uit de studie van Microsoft bleek dat gebruikers die geïnformeerd werden via sociale media:

  • 33% minder geneigd waren contact op te nemen met support,
  • Minder negatieve gevoelens hadden over het merk, en
  • Een toegenomen perceptie meldden dat het merk geeft om zijn gebruikers.

Stap 3. Houd gebruikers op de hoogte via Publieke statuspagina’s

Een andere manier om uw gebruikers te helpen de status van uw site of dienst op de voet te volgen, is door hen te voorzien van een publieke statuspagina. Een publieke statuspagina zorgt voor transparantie door uw gebruikers ergens de huidige status van uw site te laten bekijken. Uptrends host de publieke statuspagina, maar u kunt de pagina aanpassen aan uw merk. U kunt de pagina ook insluiten in een andere webpagina of links naar uw statuspagina geven bij het posten op sociale media of het verzenden van e-mails.

Schermopname: Publieke statuspagina

Performance: zorg ervoor dat uw website en API snel zijn

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk performance is voor gebruikerstevredenheid. Desktop of mobiel, als uw performance niet voldoet aan de verwachtingen van de klant, vertrekken ze naar uw concurrenten. In de onderstaande tweet is de klant niet alleen boos over de trage website, maar heeft hij zijn ervaring gedeeld en het merk verder beschadigd.

Schermopname: Tweet- Websitesnelheid maakt klant boos.

Trage performance verhoogt het vertrekpercentage en verlaagt de conversiepercentages.

U hebt waarschijnlijk gehoord dat gebruikers verwachten dat een pagina binnen twee seconden of minder wordt geladen, en na 3 seconden is 40% al vertrokken. Als u denkt dat de studie oud is en niet relevant voor de gebruikers van vandaag, hebt u ongelijk. Google heeft in 2017 een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de cijfers nog steeds voldoen aan de huidige normen en dat mensen zelfs minder geduldig en minder vergevingsgezind zijn geworden als het gaat om performance. De Google-studie koppelt snelheid en grootte van de mobiele pagina rechtstreeks aan conversiepercentages. Als het aantal pagina-elementen (tekst, titels, afbeeldingen enzovoort) stijgt van 400 naar 6.000, dalen de conversiepercentages met 95%.

Performance als concurrentievoordeel

Maar als al die mensen na twee seconden beginnen te vertrekken, waar gaan ze dan naartoe? Net als onze twitteraar hieronder, rennen ze weg van uw site en gaan ze naar uw concurrenten in de hoop op een betere ervaring. Door hen een goed presterende website of service te bieden, blijven huidige klanten loyaal.

Schermopname: Tweet- Boze klant gaat naar concurrent in plaats van met een slecht presterende site om te gaan.

Wat betekent het om sneller te zijn?

Wanneer gebruikers wegrennen van de tragere sites van uw concurrenten, moeten zij zien dat u een betere ervaring biedt. Wat betekent dat als het gaat om performance? Het betekent dat u minstens 20% sneller moet zijn dan uw concurrenten volgens de wet van Weber-Fechner en Just Noticeable Difference. Als de site van de concurrent in 4 seconden laadt, moet uw site in 3,2 seconden laden om de bezoeker een verschil te laten waarnemen. Uit een ander onderzoek bleek dat door sneller te zijn, gebruikers een site als beter, aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker beschouwen dan de concurrentie die net iets langzamer is (500 ms langzamer).

Concurrentievoordeel behalen en behouden met de performance

Een goed presterende site of service begint bij het begin met ontwikkeling. De term “mobiel eerst” betekent dat u zich moet concentreren op het bouwen van een site die snel is en goed werkt op mobiele apparaten. Als u de performance voor mobiel hebt ingebouwd, hebt u gegarandeerd een snelle website voor desktop. Dus hopelijk is uw site of dienst ontworpen voor performance, maar zelfs als dit niet het geval is, kunt u de performance nog verbeteren. Hieronder leest u hoe u dit doet:

Weet uw huidige snelheid

U moet ergens beginnen, het beste begint u door uw huidige snelheid te weten. We hebben een eenvoudige manier voor u om uw huidige snelheid te weten te komen. Ga gewoon naar onze gratis Website Speed Test tool.

  1. Voer de URL van uw pagina in.
  2. Selecteer een locatie in uw servicegebied.
  3. Kies tussen mobiel (gebruikt een Chrome-browser) of desktop (kies uw browser).
  4. Kies tussen Chrome, Firefox, Internet Explorer of PhantomJS.
  5. Selecteer uw schermresolutie.
  6. Selecteer uw voorkeur voor bandbreedtebegrenzing of gebruik de snelheid van onze controlestations.
  7. Klik op Start.

De gratis Website Speed ​​Test tool laadt de pagina in de browser van uw keuze en legt de performancegegevens van uw pagina vast. In het gedeelte Algemene informatie kunt u uw totale laadtijd bekijken. Als die meer dan twee seconden is, is het tijd om u bezig te houden met de paginaperformance.

Schermopname: Gratis tool om snelheid te testen.

Krijg uw Google Pagespeed-score

De tool geeft u uw Google Pagespeed-score. Alles onder een score van 100 betekent dat u het beter zou kunnen doen. Laten we wel wezen, een score van 100 is voor veel sites niet realistisch, maar dat betekent niet dat u niet naar de perfecte score moet streven. Trouwens, met een score van minder dan 90 scoort u niet hoog in de zoekresultaten van Google.

Schermopname: Algemene pagina-informatie

Handel naar uw Google Pagespeed Insights

Als uw score lager is dan 100, heeft Google tips om u op het goede spoor te krijgen. We hebben ze aan uw rapport gevoegd. U ziet dat veel van de aanbevelingen vrij eenvoudig kunnen worden opgelost, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het inschakelen van compressie en asynchroon laden van render-blocking pagina-elementen.

Schermopname: Suggesties voor verbetering van performance

Bestudeer uw watervalrapport

Elk pagina-element heeft tijd nodig om de URL te resolven, verbinding te maken, de request te doen, te wachten, en de content te ontvangen en te laden. De waterval toont de voortgang van elk element. U kunt gemakkelijk knelpunten zien die worden veroorzaakt door render-blocking scripts en CSS-bestanden, extreem grote afbeeldingen en slecht presterende content van derden.

Schermopname: Watervalgrafiek

U bent nog niet klaar! Automatiseer uw webperformance monitoring

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn de content en de performance van uw website voortdurend in beweging. U hebt waarschijnlijk webdesigners en marketingpersoneel die uw site dagelijks bijwerken. Deze veranderingen kunnen de performance nadelig beïnvloeden, mogelijk geleidelijk of alles in één keer.

Uw performance kan omlaag gaan door eenvoudige wijzigingen. Tijdens onze 2017 Black Friday-monitoring bijvoorbeeld, viel het ons op dat een grote e-retailer elke 24 uur thema-afbeeldingen wisselde. Op de dag vóór Thanksgiving slaagden ze er niet in de afbeelding te optimaliseren. De paginalaadtijd ging van slechts een paar seconden naar meer dan 19 seconden op de desktop. Met geautomatiseerde website performance monitoring zouden ze binnen enkele minuten na het updaten van hun site van het probleem hebben geweten. In plaats daarvan bleef de gruwelijk trage website zo gedurende de volledige 24 uur. Hmmm. Ik vraag me af hoeveel verkopen ze die dag verloren hebben?

3. Functioneren: het moet werken

Uw webapplicaties en API’s moeten dus beschikbaar en snel zijn, maar ze moeten ook 24/7 werken. We hebben allemaal ervaring met slecht functionerende websites en apps. Het is erg frustrerend als je niet kunt inloggen, een winkelwagen niet werkt of dat bevestigingsscherm dat je verwacht niet verschijnt. Is mijn request doorgekomen? Wie weet?

Storingen kunnen uren of dagen onopgemerkt blijven totdat u een tweet zoals deze ziet.

Schermopname: Tweet- websitestoring tijdens financiële transactie

Was dit een gebruikersfout? Kan zijn. Of misschien heeft de site een structureel probleem dat veel gebruikers treft. Systeemproblemen zijn de reden waarom u uw API’s en webapplicaties regelmatig moet testen.

Natuurlijk kunt u uw personeel een paar keer per dag dingen laten controleren of wachten tot de klanten uw supportlijnen platbellen of klagen op Twitter zoals de gebruiker hierboven. Maar hoeveel klanten kan het niets schelen en gaan gewoon naar de concurrentie? Veel. Meer dan 96% van de ontevreden klanten klagen nooit, ze gaan gewoon verder en de meesten komen nooit meer terug. Hoeveel huidige en toekomstige omzet kost dit u? Hoeveel kost het reageren op telefoontjes, e-mails en klachten op sociale media uw merk in productiviteit? Met geautomatiseerd testen weet u dat uw API en webapplicaties de hele tijd werken.

Webapplicatie monitoring

Web Application Monitoring, ook bekend als Transaction Monitoring, test uw webapplicaties zo vaak als elke vijf minuten. U weet het binnen enkele minuten als uw webapplicaties falen. De gebruiker in onderstaande tweet wordt steeds omgeleid naar een foutmeldingspagina in plaats van naar de downloadpagina die hij verwacht. Een eenvoudige transactiecontroleregel kan controleren om ervoor te zorgen dat de gebruiker naar de verwachte pagina wordt geleid en u laten weten wanneer deze niet werkt zoals verwacht.

Schermopname: Tweet- websitestoring maakt gebruiker boos.

Ten eerste hebt u een script nodig, en dat hebben we gemakkelijk gemaakt

Onze Transaction Recorder legt uw activiteit vast wanneer u uw happy paths volgt via uw webapplicatie. U uploadt de opname, verzendt deze ter beoordeling en ons toegewijde team van transactiescriptschrijvers test en optimaliseert uw script.

Als het script draait, voert het al uw gebruikersacties uit en houdt het de tijd bij van de responses van uw webapplicaties. U weet het vrijwel onmiddellijk als uw webapplicatie faalt of vertraagt.

API Monitoring

Uw API’s moeten op elke request werken en scenario’s zoals in deze tweet worden beschreven, mogen nooit onopgemerkt blijven.

Schermopname: Tweet- Boos over niet goed werkende app door een API call

Met onze Multi-step API Monitoring kunt u de meest complexe API-interacties testen met datahergebruik met variabelen, automatische en vooraf gedefinieerde variabelen, validatie, authenticaties en beheer van redirects. Met onze stappenbouwer kunt u door hele API-interacties stappen, van authenticatie tot uitloggen. Als alles niet precies is zoals u verwacht, laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Afscheidsgedachten

Het handhaven van een snelle en functionele website of service is cruciaal voor klantbehoud en reputatie. Zodra gebruikers uw superieure aanbod ervaren, zullen zij loyaal blijven en anderen naar uw product leiden. Laat enkele microseconden, downtime of functionele fouten niet tussen u en succes komen. We bieden een gratis proefperiode van 30 dagen, zodat u kunt ervaren wat third-party monitoring met Uptrends voor u kan betekenen. Meld u aan en probeer het eens. Geen verplichting en geen creditcard vereist. U zult er geen spijt van krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *