6 manieren waarop we u helpen op de hoogte te blijven van de uptime en performance van uw website

24/7 weten wat er met uw webactiva gebeurt, is essentieel voor het leveren van een goed presterende site met hoge beschikbaarheid. Daarom biedt Uptrends u zoveel opties om ervoor te zorgen dat de informatie naar de juiste mensen gaat op het moment dat ze die nodig hebben.

We beschrijven Zes manieren waarop Uptrends’ monitoring u helpt bij het verzamelen, ordenen en verspreiden van informatie voor snellere foutoplossing, SLA-tracking, betere gebruikerservaring en verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO). U krijgt alle informatie die u nodig hebt om de uptime, performance en functioneren van uw website te volgen.

1. Foutmeldingen

U wilt meteen op de hoogte zijn wanneer er fouten optreden, dus we beginnen met de belangrijkste communicatie: foutmeldingen.

Gezien de complexiteit van moderne websites, API’s, webapplicaties en de teams die deze beheren, is een waarschuwingssysteem met ingebouwde flexibiliteit om te voldoen aan de complexiteit van websites en teams essentieel. Uptrends heeft een van de meest flexibele waarschuwingssystemen in de branche gebouwd en blijft dit uitbreiden. Met Uptrends hebt u meerdere opties voor het ontvangen van foutmeldingen.

  • E-mail: e-mail is de meest gebruikte meldingsmethode en Uptrends biedt e-mailalerting in alle versies. U kunt een ​​extra bericht aan uw e-mailalert toevoegen en u kunt traceroutes toevoegen indien deze beschikbaar zijn. U kunt Uptrends e-mails laten sturen naar uw Uptrends-operators of naar iemand anders die in real time op de hoogte moet zijn van problemen.
  • SMS/tekst: laten we eerlijk zijn, we bekijken onze SMS-berichten altijd, maar e-mail kan uren of dagen genegeerd worden. Als u uw alerts via SMS/tekst verstuurt, krijgt u mogelijk sneller antwoord dan via e-mail alleen. Alerting via SMS/tekst is beschikbaar in alle Uptrends-accounts. Met uitzondering van Uptrends Gratis Website Monitoring, begint uw account met een bepaald aantal gratis berichtcredits. Nadat u uw gratis berichtcredits hebt verbruikt, kunt u er meer kopen in bundels van 20, 50, 100 of veelvouden van 200 tegelijk. Log gewoon in bij Uptrends en navigeer vanaf het Uptrends-hoofdmenu naar Account> Extra berichtcredits kopen. Lees meer over berichtcredits.

Schermopname: Account > Extra berichtcredits kopen

  • Telefoon/stem: Uptrends belt op. Een rinkelende telefoon is heel lastig te negeren. Wanneer er problemen optreden, ontvangt u uw alert via een automatische stem. Als u een Premium- of hoger account hebt (sorry, Starter), kunt u telefoonalerts (stem) gebruiken. Stemalerts gebruiken berichtcredits. Lees meer over telefoonalerts (stem).
  • Push: als u de Uptrends App voor iPhone of Android downloadt, kunt u pushberichten ontvangen via de app. De app is gratis en pushberichten kosten u niets.

Afbeelding: De mobiele app van Uptrends voor Android en iPhone

  • Integraties: elk team heeft een tool van hun keuze om kennis te verspreiden en te verwerken, dus hebben we integraties gemaakt met enkele van uw favoriete tools: PagerDuty, Slack (onze favoriet) en StatusHub. Ons ontwikkelteam werkt ook aan webhooks en integraties met VictorOps en ServiceNow (binnenkort beschikbaar, dus blijf op de hoogte).

Schermopname: Integratieselectie in escalatieniveau alertdefinitie

Alertdefinities en escalaties

We hebben nu wel al die coole manieren om de boodschap over te brengen, maar hoe regelen we wanneer en naar wie ze moeten worden verstuurd? Dat doet u met Alertdefinities. Met uw Alertdefinities en de bijbehorende Escalaties definieert u aan wie, hoe en wanneer een foutmelding wordt verstuurd.

Schermopname: Scherm Alertdefinitie / Escalatieniveau 1

Alertdefinities

In uw instellingen voor Alertdefinities configureert u de regels voor het versturen van foutmeldingen. Starter- en Premium-accounthouders, u hebt één definitie; Professional-, Business- en Enterprise-accounthouders, u hebt zoveel definities als u wilt. U kunt verschillende alertdefinities maken voor verschillende controleregels of controleregelgroepen. Niet alle fouten hebben hetzelfde responsniveau nodig: een aanstaande SSL-certificaat expiratie bijvoorbeeld, krijgt niet dezelfde respons als een mislukte transactie of volledige uitval, bovendien gaan ze waarschijnlijk niet naar dezelfde teams en escaleren ze niet op dezelfde manier. Binnen uw definities kunt u maximaal vier escalatieniveaus instellen.

Escalaties

Uw alertdefinities gebruiken escalaties om te bepalen wat er moet gebeuren bij een fout en indien deze fout blijft bestaan, wat er vervolgens moet gebeuren. Bezoek de Academy voor meer informatie over het configureren van geavanceerde alerting.

Op elk escalatieniveau kiest u de alertmethode en wie de berichten moet ontvangen. U hebt de keuze om berichten naar individuele operators of naar operatorgroepen te sturen. U definieert of configureert uw integraties in het scherm Alerts> Integraties en u selecteert die integraties op uw schermen met escalatieniveaus. U bepaalt ook hoelang de fout mag optreden voordat het volgende escalatieniveau actief wordt.

Als een foutconditie langer optreedt dan de aangegeven tijd of het aantal fouten, wordt de volgende escalatie actief. Op elk nieuw escalatieniveau kunt u de alertmethode en de te informeren partijen opnieuw definiëren. Standaard toont uw account drie escalatieniveaus. In uw accountinstellingen kunt u het aantal escalaties wijzigen in vier.

Dienstroosters

Er is niets erger dan alerts ontvangen wanneer het niet uw beurt is om erop te reageren. Met Dienstroosters zorgt u ervoor dat Uptrends weet wanneer een operator niet beschikbaar is. Als de status van een operator op het moment van de fout Geen-dienstperiode is, ontvangt deze operator geen alerts.

Schermopname: Dialoogvenster Dienstrooster

Bij de operatorinstellingen geeft u ook de contactgegevens (e-mail en mobiele telefoon) op voor elke operator, en u kunt er instellingen voor SMS-aanbieder en instellingen voor telefoonintegratie overschrijven. Ga gewoon naar Account > Operators op het Uptrends’ hoofdmenu.

Onderhoudsperiodes

Wanneer u regelmatig gepland onderhoud hebt waarbij uw site uit de lucht is, kunt u ongewenste fouten en alerts vermijden door Onderhoudsperiodes te configureren. Hebt u niet-gepland onderhoud, dan kunt u alerts of monitoring tijdelijk uitschakelen in het scherm Controleregelstatus; navigeer naar Controleregels > Controleregelstatus op het hoofdmenu. En vergeet niet ze weer in te schakelen als het onderhoud is voltooid.

Schermopname: Controleregelstatus log

2. Deelbare Controledetails-URL’s

Stel, u hebt een specifiek Controledetail dat u met uw team moet delen. In plaats van hen de tijd van de controle en de naam van de controleregel te moeten geven, hoeft u alleen maar de URL te pakken. Stuur de URL naar iedereen die in uw Uptrends-account als operator is geconfigureerd. We nemen ook de URL bij uw foutberichten op zodat u sneller een oplossing kunt vinden.

3. Dashboards en aangepaste dashboards

Uptrends biedt standaarddashboards bij alle accounttypes, maar bij Uptrends Professional-, Business- en Enterprise-accounts hebt u de mogelijkheid Aangepaste dashboards te maken. Met aangepaste dashboards kunt u uw data op elke gewenste manier indelen met behulp van dashboardtegels. Uptrends heeft 28 configureerbare tegeltypes waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de controleregel, het type data en hoe u deze wilt weergeven. U kunt de toegang tot uw aangepaste dashboards instellen, dus deel ze met wie u maar wilt!

Schermopname: Uptrends' dashboard Accountoverzicht

Nadat u uw dashboards hebt geconfigureerd, kunt u ze op een groot beeldscherm zetten zodat uw hele team ze kan zien.

4. Geplande rapporten

Geplande rapporten sturen uw dashboarddata en -grafieken rechtstreeks naar uw e-mailinbox in PDF-, Excel- of HTML-formaat. Stuur ze alleen naar uzelf, naar individuele operators, naar operatorgroepen of naar elk ander e-mailadres.

5. Gebruik de Uptrends API

Met de Uptrends API kunt u uw controleregels beheren en uw monitoringdata verzamelen via eenvoudige API calls. Onze API is in de vierde versie en we breiden de beschikbare methodes voortdurend uit. Pak uw ruwe data en bouw uw eigen aangepaste rapportage.

6. Publieke statuspagina’s

Met een Publieke statuspagina kunt u een publieke of private status geven aan uw website en monitoring. Publieke statuspagina’s bieden transparantie en helpen geloofwaardigheid en vertrouwen op te bouwen. U kunt er gewoon naar linken of ze insluiten. En hebben we al gezegd dat u ze kunt aanpassen zodat ze passen bij uw merk?

Schermopname: Publieke statuspagina

Laatste gedachten

Communicatie is de sleutel tot succesvolle monitoring. Bij Uptrends streven we ernaar u te helpen uw gebruikers te voorzien van goed presterende websites, webapplicaties en API’s. We zijn altijd op zoek naar manieren om de communicatie tussen u en uw controleregels te verbeteren, dus mocht u suggesties hebben over hoe we uw communicatie-ervaring kunnen verbeteren, laat het ons dan weten. We evalueren elk functieverzoek en zo mogelijk nemen we die op in Uptrends (lees ons beleid bij functieverzoeken).

Onlangs hebben we de mogelijkheid toegevoegd om uw infrastructuur, preproductie- en acceptatieomgevingen en de cloudapplicaties waarop u vertrouwt te monitoren achter uw firewall met Persoonlijke Controlestations. Dezelfde geweldige monitoring die uw gebruikers beschermt buiten uw firewall, kan uw gebruikers nu achter uw firewall beschermen! Neem contact met ons op voor meer informatie over het verkrijgen van uw eigen Persoonlijke controlestation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *